Man is file beu op Brusselse ring en neemt zijn fiets wat hem duur te staan komt

door: PMN
verkeer
Afbeelding bron: Shutterstock.com

Een 67-jarige man dacht een oplossing gevonden te hebben om de file op de Brusselse Ring te ontlopen, maar die oplossing komt hem nu wel duur te staan.

Wie regelmatig langs de Brusselse ring moet, weet dat er regelmatig een file staat. De 67-jarige Christian Duchâteau uit Ukkel was dit op 30 september 2021 beu.

De man nam zijn fiets en ging verder op de pechstrook. Dat heeft Bruzz vernomen van Het Nieuwsblad.

"Er was druk verkeer, maar toch vond de beklaagde het normaal om zich daar met zijn fiets te begeven. Hij zag er de ernst niet van”, stelde de procureur vast. Het parket vroeg om een boete van 320 euro en een rijverbod van 15 dagen.

De man verdedigde zich door te zeggen dat hij een dringende afspraak had op de parking van de Carrefour-site in Drogenbos. “Het verkeer stond muurvast en ik zou te laat komen.”

Hij besloot naar eigen zeggen dan maar om zijn wagen te parkeren op de Total-parking langs de Ring in Ruisbroek en daarna verder te gaan op zijn plooifiets. Uiteindelijk werd hij van de weg geplukt door de politie.

Op de Brusselse Ring is het ten strengste verboden om te fietsen. De man moet van de rechter nu een boete van 80 euro betalen.

Altijd nieuws bij de hand? Installeer gratis onze app

Tags