Om jaloers van te worden: "Zij verdienen 178% meer loon dan gemiddeld"

door: STS
Geld - euro
Afbeelding bron: Pixabay

Statbel, het Belgische statistiekbureau, heeft bekendgemaakt welke beroepen het meeste loon opleveren, en welke het minste loon opleveren. De cijfers werden verzameld door middel van een loonenquête bij meer dan 125.000 werknemers.

Een gemiddelde voltijdse werknemer verdiende in 2021 3.886 euro bruto per maand. "Met een bedrag van 10.788 euro bruto per maand verdienen directeurs van grote ondernemingen een loon dat 178% boven het nationale gemiddelde ligt", meldt Statbel.

"Naast kaderfuncties bestaat de top-10 voorts uit intellectuele en wetenschappelijke beroepen zoals juristen en ingenieurs."

"Aan de andere kant van het spectrum bevinden zich kelners en barmannen. Met een bruto maandloon van 2.475 euro verdienen deze werknemers een bedrag dat 36% onder het nationale gemiddelde ligt."

"Ook kappers en schoonheidsspecialisten, huishoudelijke hulpen en schoonmakers en kassiers en ticketverkopers verdienen gemiddeld minder dan 2.600 euro per maand."

De volledige top tien van jobs met de hoogste gemiddelde bruto maandlonen en de top tien van jobs met de laagste gemiddelde bruto maandlonen vind je in onderstaande tabellen.

Cijfers lonen
Afbeelding bron: Statbel
Tags loon