Pech voor tienduizenden gezinnen: Hun energiefactuur wordt drie keer duurder

door: STS
energiefactuur
Afbeelding bron: Shutterstock.com

De energiefactuur van tienduizenden mensen dreigt fors te stijgen. Het gaat om de circa 70.000 klanten van het failliete bedrijf Vlaamse Energieleverancier.

De klanten zullen namelijk tot drie keer meer moeten betalen voor hun energiecontract indien ze niet tijdig een nieuwe leverancier zoeken.

Netbeheerder Fluvius zorgt momenteel voor een vangnet voor deze mensen, zodat hun elektriciteits- en gastoevoer gegarandeerd blijft. Dit noodtarief is echter tot drie keer duurder.

"Op dit moment helpen wij die klanten. Wij treden op als noodleverancier en zorgen ervoor dat zij niet zonder gas of elektriciteit komen te zitten", zei de woordvoerder van Fluvius op VTM.

Nieuwe energieleverancier

"Wij moeten hier en nu op zoek naar energie op de internationale markt. Die is momenteel duur. Maar het is niet de bedoeling dat mensen klant blijven bij ons. Wij zijn noodleverancier, niet hun nieuwe leverancier."

"Als je binnen de maand een nieuwe energieleverancier hebt en die is bereid om je contract te laten ingaan op de datum van het faillissement van je oude leverancier, dan maak je geen gebruik van het noodleveranciertarief. Dan krijg je ook geen factuur van Fluvius."