Shampoo vat vuur, meisje zwaar verbrand: "Al honderden operaties ondergaan"

door: STS
Aleema Ali
Afbeelding bron: TikTok @aleemaxali

Een jong meisje heeft derdegraads brandwonden opgelopen in haar gezicht en op haar lichaam nadat de shampoo die ze gebruikte tegen luizen, vuur vatte.

De nu 16-jarige Aleema Ali uit het Engelse Bradford was 12 jaar oud toen het incident zich voordeed. Ze had ontdekt dat ze hoofdluizen had en wilde de diertjes bestrijden met een medische shampoo.

Toen ze met het zeer ontvlambare product op haar hoofd voorbij het fornuis liep, vatte haar hele hoofd vuur. Twee maanden coma, zware brandwonden over meer dan de helft van haar lichaam, talloze medische ingrepen en het verlies van zeven vingers waren de vreselijke gevolgen.

TikTok

Nu maakt Aleema net zoals haar leeftijdsgenootjes video's op TikTok, met het verschil dat ze met 250.000 volgers en bijna 4 miljoen likes een bijzonder succesvol kanaal heeft, waarop ze uitlegt hoe je make-up moet aanbrengen.

Ze is ook positief ingesteld: "Het heeft mijn leven ten goede veranderd", klinkt het in de Britse media. "Ik ben veel sterker en moediger dan vroeger en heb meer zelfvertrouwen. Mijn herstel was extreem moeilijk en gaat nog steeds verder. Ik heb honderden operaties ondergaan en hopelijk zullen er nog komen in de toekomst. Ze zeiden dat mijn haar nooit meer zou groeien, maar dat is toch gebeurd. Ik kan nog steeds een normaal leven leiden; ik kan autorijden en alledaagse activiteiten doen."

@aleemaxali

These are way harder than they look 😭 😭 Story time next video but I don’t know what format to do it in?? Help me out 🤪 ##fyp ##foryoupage ##foryou

♬ No Guidance (Remix) - Quise UE