Vreselijk drama in chalet: Vrouw vecht voor leven na moordpoging door echtgenoot

door: STS
Brand - brandweer
Afbeelding bron: Pixabay (archieffoto)

Een zestiger heeft geprobeerd om zijn echtgenote om het leven te brengen. De vrouw verkeert in kritieke toestand, de man zelf is overleden.

Het drama speelde zich af in een chalet in het dorpje Willerzie, een deelgemeente van Gedinne, in de provincie Namen.

Een man probeerde er zijn echtgenote te vermoorden. Hij verwondde haar met een scherp voorwerp. Daarna probeerde hij zichzelf van het leven te beroven, waarbij er brand ontstond in de chalet. De man kwam om het leven in de vlammen, net zoals zeven honden.

Zijn echtgenote kon echter gered worden nadat ze de hulpdiensten kon verwittigen. "We hoorden een vrouw om hulp schreeuwen. Ze had messteken over haar hele lichaam. Ze kon zich niet bewegen van de pijn. Dertig minuten langer en ze was in de vlammen gebleven", werd verteld aan Sudinfo.

Een forensisch arts en een branddeskundige werden ter plaatse gestuurd. Er wordt een autopsie uitgevoerd op het lichaam van de man. De onderzoekers konden de vrouw nog niet verhoren, omdat ze er te erg aan toe is.

Wie met donkere gedachten kampt of met vragen zit rond zelfdoding, kan altijd terecht op het gratis nummer 1813 of op de website Zelfmoord1813.be.