Wat velen niet weten: vermijd deze fouten bij gebruik van je vaatwasser

door: MRO
vaatwasser
Afbeelding bron: pexels

Een vaatwasser is tegenwoordig een onderdeel in zowat elke moderne keuken. Je bespaart er tijd en energie door, maar let wel op dat je enkele vaak voorkomende fouten in het gebruik ervan vermijdt.

Eerst en vooral, overlaad je vaatwasser niet want te vol laden kan ervoor zorgen dat het water en afwasmiddel niet alle oppervlakken kunnen reinigen. Bovendien kan het de draaiende armen van de machine hinderen en tot schade leiden.

Sommigen reinigen hun vaatwasser niet of niet vaak genoeg. Het klinkt misschien tegenstrijdig, maar vaatwassers moeten ook schoongemaakt worden.

Voedselresten en vet kunnen zich opbouwen, wat uiteindelijk de prestaties van je machine kan beïnvloeden en onaangename geuren kan veroorzaken. De interne filter van de machine moet regelmatig worden gecontroleerd en gereinigd.

Controleer rubberen afdichtingen van je vaatwasser

Controleer verder ook regelmatig de rubberen afdichtingen van je vaatwasser. Deze zijn van cruciaal belang voor het voorkomen van lekken. Als ze droog zijn of scheuren vertonen, moeten ze worden vervangen om waterschade te voorkomen.

Ten slotte, vul regelmatig het zout en de spoelglans bij want anders kan de reinigingsefficiëntie verminderen. Deze stoffen spelen een cruciale rol bij het ontharden van water en het garanderen van het beste resultaat.

Tags vaatwasser