"We gaan u afmaken!" Agente getuigt hoe ze compleet in elkaar werd geslagen tijdens rellen

door: STS
Afbeelding bron: Photonews

Het boek 'F*ck You, Flik', van de voorzitter en ondervoorzitter van politievakbond VSOA, verzamelt getuigenissen van politiemensen die het slachtoffer werden van geweld.

Eén van de getuigenissen komt van agente Kelly uit Lanaken. Tijdens rellen in 2020 werd zij door relschoppers in elkaar geslagen.

"Ik kreeg een verkeersbord tegen mijn hoofd en viel op de grond. Ze gingen wild tekeer tegen mij, zonder enig respect", vertelde de agente aan TV Limburg.

"Ik zou een beest nog niet zo durven stampen, laat staan dat je zo stampt op een mens. Ik werd langs alle kanten gestampt en probeerde een foetushouding aan te nemen. Ik dacht: ik ga hier niet uit geraken. Ik lig hier alleen, met zoveel mensen rond mij."

"Je zag de pure haat in die jongens hun ogen. Ze zeiden ook allemaal: 'We gaan u afmaken, we gaan u afmaken!'."

"Op een gegeven moment schreeuwde ik: 'Ik ben ook maar een moeder, ik doe maar mijn job! Stop ermee, mijn zoontje wacht thuis op mij!' Het hielp allemaal niet, ze bleven doorgaan."

De vrouw hield er blijvende zenuwschade aan over en had posttraumatische therapie nodig. En de daders? "De zwaarste straf die tot nu toe werd uitgesproken is een werkstraf van acht uur. Sommigen werden vrijgesproken. Dat doet mij wel heel veel pijn."