Bikkelhard verdict voor moeder van Evi Hanssen: “Aanvaarden dat het nooit meer beter wordt”

door: ASX
Evi Hanssen
Afbeelding bron: Play4

In Nina, de weekendbijlage van Het Laatste Nieuws, vertelt Evi Hanssen openhartig over het verschrikkelijke nieuws dat haar familie anderhalf jaar geleden te verwerken kreeg. Evi’s mama, Arlette, is ongeneeslijk ziek.

Borstkanker, voor de tweede keer, dat is de harde diagnose die bij de moeder van Evi Hanssen in 2021 vastgesteld werd. Tien jaar geleden vocht Arlette een eerste keer tegen de ziekte, mét succes. Een tweede keer dit gevecht aangaan heeft jammer genoeg geen zin; de kanker is te ver uitgezaaid.

Arlette zette ook de kuur met chemopillen stop. “Ze wilde het nog eens proberen, omdat die pillen haar leven kunnen rekken. Ze werd er opnieuw zo ziek van dat ze toch weer gestopt is”, vertelt Evi.

Zowel Arlette als Evi hebben zich intussen verzoend met de trieste situatie. “Het is een leerschool: aanvaarden dat het nooit meer beter wordt en dat het elke dag een beetje slechter gaat. Maar de dagen hoeven niet koste wat het kost gerekt te worden”, gaat de presentatrice verder.

“Ze is ook niet bang voor de dood. Dat helpt en is mooi om te merken. Mijn moeder aanvaardt. Het is fijner om op het einde van haar leven te genieten in plaats van verdrietig of  bang te zijn”, besluit Evi.