Björn Soenens geeft update over behandeling tegen kanker: "Heftig"

door: STG
Björn Soenens
Afbeelding bron: Instagram Björn Soenens

VRT-journalist Björn Soenens heeft een update gegeven over zijn gezondheidstoestand. Een tijdje geleden kreeg hij de diagnose van longkanker.

Björn Soenens deelde enkele weken geleden somber nieuws op Instagram. Een covid-19 besmetting zorgde voor een onverwachte spoedopname in het ziekenhuis. Na een CT-hoofdscan sloeg het noodlot pas echt toe. Björn krijgt de diagnose van longkanker.

Bij Radio 2 laat Björn weten hoe het nu met hem gaat. Hij werd deze week geopereerd. "Het gordijn in de recovery ging open, en aan de overkant zag ik een man. Met het hoofd omzwachteld na een operatie van een hersentumor. Hij zwaaide naar mij. Ik zwaaide ogenblikkelijk terug. Een woordeloos, groot gebaar. Tranen welden op", klinkt het in zijn column.

Björn gaat momenteel door een zwaar proces. "Een heel leven flitst aan me voorbij", schrijft hij. De herinneringen komen als films voor mijn netvlies voorbijgesneld. Het is heftig allemaal."

"Ik voel me vaak de externe waarnemer, de antropoloog van mijn eigen leven. Soms helpt dat de boel helemaal te verwerken. De pijn was soms ondragelijk en dat had ik niet verwacht. Ik had het niet zien aankomen. Respect voor de mensen die vele jaren moeten leven met chronische pijn", besluit hij.