"Kom eens deftig in beeld": Björn Soenens krijgt commentaar op oorbellen maar bijt van zich af

door: STS
Björn Soenens
Afbeelding bron: Photonews

VRT-journalist Björn Soenens krijgt op sociale media commentaar op zijn verschijning. Een kijker vindt dat hij geen oorbellen mag dragen op het scherm.

"Geen dressing/look code voor een verslaggever op de openbare televisie? Drie oorringen? Echt erover! Slechte smaak", schrijft de ontevreden kijker op X, het voormalige Twitter. "Een nonchalante stijl past niet bij bepaalde beroepen. Zo simpel is het. Wat hij draagt of doet in zijn vrije tijd interesseert mij niet maar kom eens deftig in beeld op tv."

Op het bericht kwam heel wat reactie. "Zeer juist!", vindt Greta. "Wie bent u om te bepalen hoe iemand zich moet kleden of eruitzien Vrijheid!", schrijft Sven. "U maakt van een onbestaand probleem een ding en dat is een beetje vreemd", zegt Sarah.

"Het is niet de verpakking die telt, maar de inhoud", vindt Marc. "Amai. Uit welk tijdperk kom jij? Het is 2024 hoor, niet de middeleeuwen", schrijft Patricia. "Die zit in een behoorlijk late midlifecrisis", reageert Christophe. "Hij doet het wel goed en de rest heeft geen belang", is Guy van mening.

Björn Soenens reageert

Amerika-correspondent Björn Soenens is zelf ook actief op X, het voormalige Twitter. Hij zag het bericht voorbijkomen en reageerde er ook op: "En u verdedigt in uw profiel freedom of speech?"