Er is meer nieuws over Michel Van den Brande na doodsbedreigingen: "Hamer lag klaar"

door: STG
michel van den brande
Afbeelding bron: Photonews

Stellingbouwer Michel Van den Brande werd gisteren opgepakt nadat hij doodsbedreigingen had geuit aan een ex-medewerker. Hij werd opgepakt door de politie. Intussen zijn er meer details bekend over het onderzoek.

Michel Van den Brande kreeg gisteren onverwachts bezoek van de politie. De stellingbouwer werd opgepakt voor verhoor nadat hij doodsbedreigingen had geuit naar een ex-medewerker.

Het conflict ontstond nadat F.M. op staande voet werd ontslagen. De man was verantwoordelijk voor de boekhouding, en stak geld van de firma in eigen zak. Ook in het verleden lichtte de man al eerder bedrijven op, tot grote frustraties van Michel.

De bekende stellingbouwer trok namelijk naar de woning van de vriendin van de werknemer. “In de wagen lag al een hamer klaar om hem de kop in te slaan”, gaf Van den Brande toe. Hij was in het gezelschap van een een bokser.

Michel werd voorgeleid bij de onderzoeksrechter in Dendermonde. Nadien werd hij vrijgelaten onder voorwaarden. Welke voorwaarden dat precies zijn, is niet bekend. “Mijn cliënt heeft een verklaring afgelegd en werkt mee met het onderzoek”, zegt zijn advocaat Tim Smet aan het Laatste Nieuws. De onderzoeksrechter zal nu moeten beslissen of er al dan niet een proces komt.