Janine Bischops komt tot besef na dood Nicole Josy: "Hoeft voor mij niet meer"

door: STG
Afbeelding bron: Medialaan

Janine Bishops is momenteel niet alleen te zien in 'Familie'. Ze speelt ook een belangrijke rol in het laatste seizoen van '#LikeMe'.

Janine Bischops heeft een bijzonder moeilijke periode achter de rug. Eind vorig jaar moest ze nog afscheid nemen van haar beste vriendin Nicole Josy.

Momenteel is Janine niet alleen te zien in 'Familie', maar ze schittert ook aan de zijde van Hugo Sigal in het laatste seizoen van #LikeMe. Haar personage lijdt aan de vreselijke ziekte alzheimer. In Dag Allemaal doet ze dan ook een straffe onthulling over haar gezondheid.

“Ik ben blij dat ik deze rol heb mogen spelen, maar het was wel heftig", zegt Janine. "Ik ben zelf ook al de 80 voorbij, en dat speelt soms wel in m’n hoofd."

Ook in het echte leven wordt Janine de laatste tijd vaak geconfronteerd met de ziekte. Niet alleen Nicole, maar ook haar beste vriendin Lisette kreeg al te kampen met alzheimer.

“Zij herkent zelfs haar man en kinderen niet meer. Dat is bijzonder hard", klinkt het. "Ik heb al tegen mijn kinderen gezegd dat het voor mij dan niet meer hoeft", zegt Janine.

Ik ben dan ook volop bezig om mijn euthanasiepapieren in orde te brengen”, onthult de actrice. “Misschien ben ik nog 20 jaar goed, maar ik wil gerust zijn”, besluit ze.