Margriet Hermans niet mals voor politieke partijen: "Ten dode opgeschreven"

door: COS
Liefde voor Muziek 2022 Margriet Hermans
Afbeelding bron: VTM

Margriet Hermans beleeft een heropleving van haar muziekcarrière na haar deelname aan 'Liefde Voor Muziek'. Ze heeft met 'Spiegelbeeld' een nieuwe plaat uit.

Margriet Hermans kennen we als zangeres, maar natuurlijk ook als tv-gezicht. Daarnaast is ze ook jarenlang actief geweest in de politiek. Zo was ze zelfs enkele jaren Vlaams Parlementslid voor Open VLD.

De politiek is nog niet helemaal uit Margriets lijf verdwenen, maar ze heeft wel voor zichzelf beslist dat ze het engagement niet meer wil aangaan. Stank voor dank heeft ze naar eigen zeggen gekregen.

Margriet is bovendien niet mals voor de partijen van vandaag. Ze vindt dat de politiek helemaal gereorganiseerd zou moeten worden. "Als je het woord liberalisme gebruikt, denkt iedereen aan de achttiende eeuw", zegt ze in Het Laatste Nieuws.

En de 'c' bij CD&V zou volgens haar ook mogen verdwijnen. "Een godsdienst de dag van vandaag? Dan wéét je toch dat je ten dode opgeschreven staat. Socialisme hetzelfde. Stop daarmee! Al die oude partijen en filosofieën kloppen niet meer. Ze zullen het nog wel voelen", besluit Margriet.