Michel Van den Brande weet het wel zeker na huidkankerdiagnose: "Ga ik niet doen"

door: STG
michel van den brande
Afbeelding bron: Photonews

Michel Van den Brande kreeg zopas hartverscheurend nieuws te horen. Hij kreeg te horen dat hij lijdt aan huidkanker. Michel kwam eerder al in aanraking met kanker.

32 jaar na de diagnose van teelbalkanker werd bij Michel Van den Brande opnieuw kanker vastgesteld. Deze keer van zijn huid. Het is nog niet duidelijk in welke fase de ziekte zich bevindt. 

"Ik had drie melanomen, waarvan twee onschadelijk en één kwaadaardig. Ze hebben die melanomen verwijderd. Maar die kwaadaardige leek al iets ‘te ver’ en is mogelijk uitgezaaid. Moest dat zo zijn, dan is dat het begin van het einde", zegt hij in Het Laatste Nieuws.

Al is hij niet van plan om bij de pakken te blijven zitten. "Ik moet erdoor en ga niet thuis in een hoekje zitten wegkwijnen. Ik blijf doorzetten tot de laatste snik. Zolang ze mij behandelen, is dat een positief teken", klinkt het.

"Want dat wilt zeggen dat er nog iets aan te doen is. Ik stop ook niet met werken en blijf bezig. Zo snel krijgen ze mij niet klein. Hey, ik ben hier nog hè”, besluit Michel.