Na malariabesmetting: Nick Laenen uit 'Blind Getrouwd' geeft gezondheidsupdate

door: COS
Christophe Ramont en Nick Laenen uit 'Blind Getrouwd'
Afbeelding bron: Instagram @nick_laenen

Nick Laenen kennen we van zijn deelname aan 'Blind Getrouwd'. Hij had onlangs schrikwekkend nieuws te delen.

Nadat Nick Laenen al een tijdje in bed lag met griepachtige symptomen, kwam er in het ziekenhuis zorgwekkend nieuws: Nick had malaria opgelopen. "Door het oog van de naald kruipen", schreef Nick vanuit het ziekenhuis. Nu geeft het 'Blind Getrouwd'-gezicht een nieuwe update.

"Ik heb malaria opgelopen tijdens mijn werktrip een paar weken geleden in Monrovia (Liberia)", vertelt Nick. De tropische ziekte wordt veroorzaakt door een parasiet die het lichaam kan binnenkomen via een muggenbeet.

Normaal kan je je preventief beschermen als je één keer per jaar naar tropisch gebied reist, maar als cabin crew is dat niet het geval bij Nick. De enige bescherming is dan een anti-muggenspray. "Ik smeer mezelf altijd te pletter maar dit is dus geen garantie. Noem het gewoon 'bad luck'."

"Ik heb het geluk gehad dat ik er op tijd bij was. Gelukkig had ik de beste en allerliefste dokters en verpleegkundigen in het UZA om dat vies tropisch beest uit mijn lijf te krijgen", klinkt het.

"Momenteel ben ik terug thuis, ik ben er nog niet niet, maar ik doe er alles aan om snel terug de oude te zijn. Sorry dat ik niet reageer op DM’s etc, maar mijn dagen vul ik momenteel alleen maar met slapen slapen en slapen. I’ll be back!", aldus Nick. Veel beterschap!