Nina Derwael doorbreekt stilte na onverwacht slecht nieuws

door: COS
Nina Derwael in 'Het Huis'
Afbeelding bron: VRT

Nina Derwael moest het WK Gymnastiek in Antwerpen enkele weken geleden aan zich voorbij laten gaan. De turnster liep een schouderblessure op en moest worden geopereerd.

Bovenop de schouderblessure kreeg Nina Derwael vorige week nóg meer slecht nieuws. Haar coaches Marjorie Heuls en Yves Kieffer werden, twee jaar na beschuldigingen van mentale mishandeling, door de gymfederatie namelijk met onmiddellijke ingang ontslagen.

Het ontslag komt er negen maanden voor de Olympische Spelen in Parijs. Daarvoor kon Nina door haar blessure en een teleurstellend resultaat van de Belgische turnsters op het WK Gymnastiek nog geen ticket bemachtigen. Zonder coaches wordt dat nog een moeilijkere opgave.

Een dag na het ontslag van Heuls en Kieffer zou Nina een persconferentie geven over haar blessure en herstel. Die werd geannuleerd. Nu laat Nina voor het eerst van zich horen na het ontslag van haar coaches.

"Bedankt voor alles. Hou van jullie. Grote schoenen om te vullen, maar ik kijk uit naar het volgende hoofdstuk", zegt Nina op Instagram Stories. Nieuwe coaches zijn er voorlopig nog niet.

Nina Derwael na ontslag van haar coaches
Afbeelding bron: Instagram @ninaderwael