Rachel Hazes openhartig over zelfmoordpoging: "Ik ging eraan kapot"

door: COS
Afbeelding bron: Instagram @rachelhazes

Rachel Hazes brengt binnenkort een boek uit. Naar aanleiding van het boek gaf ze een interview aan Andries Jelle de Jong.

In haar boek vertelt Rachel Hazes ook hoe ze er in 2017 zwaar doorheen zat en zelf een zelfmoordpoging ondernam. In het boek wil ze uitleggen dat een zelfmoordpoging niet altijd de beste beslissing is. "Want het leven is namelijk wel heel mooi", zegt ze aan Andries Jelle de Jong.

Rachel was destijds klaar met het leven. "Het emmertje zat vol met heel veel verdriet, heel veel onmacht, heel veel strijd moeten leveren, heel veel onbegrip en ik had natuurlijk een heel moeizame relatie met m'n zoon. Daar ging ik wel echt kapot aan. Ik kon niet meer", vertelt ze openhartig.

Rachel vindt het belangrijk om over de donkere periode in haar leven te schrijven en te praten. "Want er zijn zat mensen die het ook even niet zien zitten. Het lijkt wel een soort kortsluiting in je hoofd. Ik vind het fijn om er iemand mee te mogen helpen", aldus Rachel Hazes.

Wie nood heeft aan een gesprek of met vragen zit, kan terecht bij de Zelfmoordlijn via het nummer 1813 of via zelfmoord1813.be.