Rani De Coninck krijgt zware klap te verwerken: "Oude wonden zijn plots weer pijnlijk opengegaan"

door: STG
Rani De Coninck in 'De Allerslimste Mens ter Wereld'
Afbeelding bron: GoPlay

De voorbije twee weken was het even wennen op Joe. Raf Van Brussel was op de radio te horen zonder het gezelschap van Rani De Coninck. De presentatrice vertelt nu ook openhartig over de oorzaak.

Normaal gezien zou Rani De Coninck gisteren weer terugkeren naar de radio, maar dat plan ging niet door. Ze vroeg dan ook aan haar collega Raf Van Brussel om haar zelfgeschreven brief voor te lezen op de radio.

“Enkele weken geleden sloeg in onze vriendenkring het noodlot toe en oude wonden zijn plots weer pijnlijk opengegaan", klinkt het.  Rani kreeg in haar jeugd een zware klap te verwerken. Haar 23-jarige zus kwam 37 jaar geleden om in een verkeersongeval.

“Toen verloor ons gezin een lieve dochter, zus, partner en moeder. Ik heb dat grote verlies nooit verzwegen. Ik vertelde altijd en overal dat ik voor twee leef en dat we elke dag naar het goede moeten blijven zoeken. Het leven is veel te kort om niet ten volle te genieten. There’s always a reason to smile, just find it.”

Maar toch ontbreekt de reden om te lachen nu even. “Door het verlies bij onze vrienden een half jaar geleden kraakte de pijn van het verlies van mijn grote zus plots door mijn ziel. De wonde ligt nu helemaal open, maar ik wil het verdriet deze keer niet onderdrukken en de kwetsuur niet toedrukken."

Ik wil mijn kwetsbaarheid toelaten. Ik ben overvallen door verdriet van vroeger en plezier maken doet nu even heel veel pijn", besluit Rani.