Verschrikkelijk nieuws voor Nina Derwael na vervelende schouderblessure: "Een ramp"

door: COS
Nina Derwael in 'Het Huis'
Afbeelding bron: VRT

Nina Derwael moest eerder deze maand verstek laten gaan voor het WK Gymnastiek in Antwerpen. Nina raakte geblesseerd aan de schouder en moest onder het mes.

De Belgische turnsters konden op het WK Gymnastiek geen ticket bemachtigen voor de Olympische Spelen. Voor olympische kampioene Nina Derwael wordt het nog een zware opgave om wel nog een individueel ticket te kunnen bemachtigen. En zeker na het nieuws dat ze zopas kreeg.

Negen maanden voor de Olympische Spelen zit Nina namelijk zonder coaches. Marjorie Heuls en Yves Kieffer werden door de GymFed aan de deur gezet. De reden voor het ontslag zou het teleurstellende resultaat op het WK zijn. Dat meldt Sporza.

Het coachduo was niet onomstreden. In 2021 werden Yves en Marjorie ervan beschuldigd turnsters mentaal mishandeld te hebben. Nina bleef achter haar coaches staan en na excuses mochten ze aanblijven. Het nieuws komt bij Nina en andere turnsters nu als donderslag bij heldere hemel.

"Dit gaat een grote impact hebben", zegt Steffy Merlevede bij VRT NWS. Een vervanger is er, negen maanden voor de Spelen, nog niet. "Dat lijkt me echt wel een ramp voor Nina Derwael, Lisa Vaelen en Maellyse Brassaert, want ook zij willen zich zeker nog proberen te plaatsen voor die Olympische Spelen."