Zita Wauters zwijgt niet langer over opvoeding: "Strikte regels"

door: STG
Zita Wauters
Afbeelding bron: Instagram @zitawauters

Zita Wauters is een tijdje geleden 18 jaar geworden. In een interview met Nina onthult ze samen met Valerie de scherpe kantjes van haar opvoeding.

Valerie De Booser werd 18 jaar geleden voor het eerst mama. Een gebeurtenis waar ze tot op de dag van vandaag nog emotioneel van wordt. "Mama worden is het allermooiste ­geschenk. Ik ben zó dankbaar", zegt Valerie in Nina.

Al liep de opvoeding niet van een leien dakje. “Mama was vooral vroeger nogal streng. Als ik met de fiets naar school wilde, reed zij of papa met de auto naast me", zegt Zita.

"Ook op het vlak van gsm-gebruik waren er strikte regels. Het was heel gelimiteerd. Nooit een gsm op de slaapkamer. En de gsm mocht niet mee naar school tot aan het derde middelbaar.” Iets wat ook Valerie wel kan beamen.

“Ik was altijd de strengste ouder, dat klopt. Maar dat deed ik voor hun eigen goed, of om hen te beschermen", klinkt het. "Te veel op schermpjes zitten is niet gezond voor de hersenontwikkeling. ‘Ga ne keer buitenspelen’, zei ik dan. Nu ze groter zijn, hoef ik niet meer streng te zijn. Ik heb alle vertrouwen in haar", besluit Valerie.