Graaf Leopold Lippens over stranden en tweedeverblijvers: "Bart Tommelein moet ons hier de les niet komen spellen"

door: BVDO
Afbeelding bron: Photonews
Graaf Leopold Lippens heeft over alles een uitgesproken mening. Ook over het plan dat Bart Tommelein voor de hele kust wilde uitwerken.

Graaf Leopold Lippens, de burgemeester van Knokke-Heist, wil niet dat de stranden open gaan als de horeca nog niet mag werken. "Ik wacht de beslissing af van de federale regering, en overleg met gouverneur Decaluwé. Maar hier zijn ook figuren die denken dat ze baas zijn over de hele kust", vertelt Lippens aan De Morgen.

En daarmee verwijst hij naar Bart Tommelein, de burgemeester van Oostende. "Omdat hij graag op televisie wil komen met zijn ideetjes. Tommelein mag doen wat hij wil in Oostende; alle kustburgemeesters hebben elk hun eigen strategie. Wij willen hier investeren voor de mensen van onze eigen regio. Ik bemoei me niet met andere steden, en omgekeerd moet niemand ons hier de les komen spellen. Laten we alstublieft de diversiteit behouden die de rijkdom vormt van onze kustregio."

Volgens Lippens is het enkel de Nationale Veiligheidsraad die zal beslissen wat er gebeurt, niet de burgemeesters. "Sommigen van mijn collega's gaan volledig de populistische toer op, om maar een paar stemmetjes te winnen. Bart Tommelein wil vanaf 18 mei de stranden al openstellen voor tweedeverblijvers, maar geen dagjesmensen toelaten. Mijn standpunt is duidelijk: of de stranden zijn open voor iedereen, of ze zijn gesloten voor iedereen."