Gert Verhulst heeft duidelijke mening over zwartepietendiscussie: "Heeft niemand een probleem mee"

door: LHX
Afbeelding bron: Play4

Bij de intrede van Sinterklaas in Antwerpen waren er roetpieten, maar bij basketclub Okapi Aalst waren er onlangs nog steeds 'echte' zwarte pieten te zien, compleet met krullen en blackface. Daar ontstond een hele heisa over. Gert Verhulst denkt er zo het zijne van. 

Jean-Marc Mwema, die niet lang geleden nog in 'De slimste mens' te zien was, haalde stevig uit naar Okapi Aalst. Voor Gert Verhulst, die Jean-Marc een erg sympathieke man noemt, is er maar één oplossing in de kwestie: begrip.

"Die zwarte pieten moeten begrijpen dat ze daar beter mee stoppen als dat mensen kwetst", zegt Gert op MNM. "Maar de andere kant moet ook begrijpen dat zwarte piet iets is dat zo hard zit ingebakken in onze cultuur, dat dat moeilijk is om zomaar los te laten."

Tijdens het Sinterklaasfeest van Studio 100 wordt er ook met roetpieten gewerkt. "Op zich maakt niemand daar een probleem van", klinkt het bij Gert. "Dingen evolueren, maar je moet ook begrip hebben voor mensen die het daar lastig mee hebben en die daar een beetje trager in zijn."