Iedereen zegt hetzelfde over de kersverse winnaar van ‘De Slimste Mens’

door: LHX
De Slimste Mens Ter Wereld
Afbeelding bron: Play4

Het is zover: de nieuwe 'Slimste Mens Ter Wereld' is bekend. Het is niemand minder dan Guga Baúl, alias Laurent Bailleul.

In de finale van 'De Slimste Mens Ter Wereld' namen Guga Baúl, Jacotte Brokken en Charlotte Adigéry het tegen elkaar op. Die laatste moest het onderspit delven tegen de twee andere kleppers. 

Jacotte Brokken begon de finale met 531 punten, Guga met 393. Tot het einde bleef het spannend, maar uiteindelijk haalde Guga een stunt uit waarmee hij de overwinning verzekerde.

Toen hij de vijf meest verkochte werken van Shakespeare op moest noemen, gaf hij snel vier antwoorden. Voordat hij het vijfde gaf, liet hij zich echter met opzet zakken. Op die manier kwam hij bij de laatste vraag als eerste aan de beurt en had hij maar één trefwoord over UNICEF genoeg om het spelletje te winnen.

(Lees verder onder de post.)

Niet alleen het publiek zat met open mond te kijken naar de tactische zet, ook presentator Erik Van Looy was even van zijn melk. "Ik heb hier al veel gezien, maar dit nog nooit", reageerde hij.

Op sociale media reageren de kijkers vol bewondering op de overwinning van Guga. "Proficiat", klinkt het aan alle kanten.

"Geweldig straf gespeeld en meer dan verdiend", wordt er ook geschreven. "Geniaal gespeeld, en Jacotte was een eervolle, waardige 'verliezer'. Heel spannende en verrassende finale." "Wat een machtige tactiek."

Hier en daar klinken er enkele kritische stemmen die vinden dat Guga het ietwat vuil heeft gespeeld en daardoor niet de 'slimste' kan worden genoemd. Die worden echter meteen de kop ingedrukt.

"De Slimste Mens' bestaat al jaren, alsook de spelregels. Hij heeft gewoon tactisch zeer slim gespeeld", klinkt het.