Optimist Miel uit ‘Don’t Worry, Be Happy’, heeft zijn rechterbeen laten amputeren: “Zo gaat het nu met hem”

door: PMN
Don't Worry Be Happy - Mie
Afbeelding bron: Play4

Miel (76) zien we momenteel in het Play4-programma ‘Don’t Worry, Be Happy’. Hij is altijd vrolijk ondanks dat hij helse pijnen heeft aan zijn rechterbeen. Uiteindelijk werd de pijn te erg.

Miel blijft in ‘Don’t Worry, Be Happy’ vaag over hoe hij aan de pijnen in zijn knie komt. Programmamaker Peter Boeckx legt in Dag Allemaal uit wat er écht aan de hand is. “Hij was als klein jongetje kennelijk over een muurtje geklauterd om in een tuin appelen te plukken.”

“Hij werd echter betrapt door de eigenaar. Miel wilde zo snel mogelijk terug over dat muurtje klauteren, maar wat hij niet wist was dat er glasscherven opgelijmd waren. Hij liep daardoor een open wonde op in zijn knie die niet bloedde. Door het slecht te verzorgen is de ellende voor hem begonnen.”

Het gaat goed met Miel nadat hij zijn rechterbeen liet amputeren

Miel heeft al vijftig jaar pijn. De enige manier om van die pijn verlost te geraken was een amputatie tot net boven de knie. Peter ging Miel bezoeken in het ziekenhuis.

“Miel heeft nu een prothese”, licht de programmamaker toe. “Hij voelt zich beter. Zijn kuit was dan wel gevoelloos geworden, op andere plaatsen had hij erg veel pijn. Nu is hij van die miserie verlost.”

Miel staat er trouwens op dat Peter gewoon blijft filmen. De fans zullen Miel dus niet moeten missen.