Vreselijk voor de vriendin van Jonas Geirnaert: "Alles in het water gevallen"

door: LHX
Jonas Geirnaert
Afbeelding bron: Photonews

In 'Over de oceaan' zorgt Jonas Geirnaert steevast voor een vrolijke noot. Toch heeft ook hij in de aflevering van deze week een moeilijk moment.

Het gemis van zijn vriendin Julie Mahieu en hun zoontje Joah wordt Jonas Geirnaert op een gegeven moment wat te veel. Dat is te begrijpen: het jongetje is nu 2,5 jaar oud, maar tijdens de opnames amper een jaar en vier maanden. Drie dagen na het vertrek van de Polygala zette hij zijn eerste stapjes.

En dat is niet het enige: op het moment van zijn vertrek was Julie bovendien zeven maanden zwanger. "Joah sliep op dat moment nog niet door, Julie moest fulltime scenarioschrijven en dan was er nog de zwangerschap", vertelt Jonas aan Het Laatste Nieuws. "Ik voelde me best schuldig."

Daarom had hij op voorhand van alles geregeld om de last wat te verlichten. Hij liet bloemen opsturen, plande een dag met vriendinnen voor haar en eentje zou ook blijven slapen om te helpen in het huishouden.

Dat was echter buiten de omikron-golf gerekend. "Buiten een lunch met een vriendin is alles in het water gevallen", klinkt het. "Toen ik terugkwam, heb ik om de schade in te halen de eerste paar weken de ochtenshifts overgenomen."