Groot onderzoek gestart: “Ze gebruikten dat voor zichzelf en familie en kennissen”

door: BVDO
Afbeelding bron: Photonews

Het Centrum Integriteit van de federale ombudsman voert een groot onderzoek naar misbruiken bij personeel van het Gevangeniswezen. Voertuigen zouden voor privédoeleinden gebruikt zijn.

Aan de gevangenis van Vorst is een grote garage verbonden, waar dienstauto’s voor het Gevangeniswezen beheerd worden. Naast celwagens zijn er ook een tiental gewone gezinsauto’s. 

Onderzoek maakte duidelijk dat de 27 personeelsleden de auto’s meer en meer ook gebruiken voor woon- en werkverkeer. Ook in het weekend werden de auto’s gebruikt voor verplaatsingen met het gezin. 

Daarnaast werden ook de tankkaarten voor privédoeleinden gebruikt. Dezelfde tankkaart werd soms twee keer op één dag gebruikt, waardoor vermoed wordt dit diende om andere voertuigen te voorzien van diesel. 

“Het onderzoek is nog lopende en wij willen de enquêteurs niet hinderen door verklaringen af te leggen in de pers. Daarvoor is dit onderzoek te belangrijk”, vertelt Kathleen Van De Vijver, woordvoerster van het Gevangeniswezen, aan Het Nieuwsblad.