Joe Biden heeft een boodschap voor alle Trump-aanhangers

door: MRO
Joe Biden
Afbeelding bron: Photonews

Joe Biden heeft in zijn overwinningsspeech de nadruk gelegd op verenigen. Hij richtte zich daarvoor uitdrukkelijk naar de mensen die voor Donald Trump hebben gestemd.

"De mensen van deze natie hebben gesproken. Ze hebben ons een duidelijke en overtuigende overwinning bezorgd. We hebben gewonnen met de meeste stemmen die ooit zijn uitgebracht voor een presidentskandidaat in de geschiedenis van ons land: 74 miljoen."

"Ik beloof een president te zijn die niet wil verdelen, maar verenigen, die geen rode of blauwe staten ziet maar enkel de Verenigde Staten."

Biden richtte zich tot de 71 miljoen mensen die voor Trump stemden. "Ieder van jullie die voor president Trump gestemd heeft, ik begrijp jullie ontgoocheling. Ik heb zelf enkele keren verloren, maar laat ons elkaar nu een kans geven. Het is tijd om de temperatuur te laten zakken en elkaar opnieuw te zien en naar elkaar te luisteren."

"Om vooruit te geraken moeten we stoppen om onze tegenstanders als vijanden te behandelen. Ze zijn niet onze vijanden. Ze zijn Amerikanen."

Joe Biden ziet heel wat uitdagingen voor zich. "De strijd om het virus onder controle te krijgen, de strijd om welvaart te creëren, de strijd voor de gezondheidszorg van je gezin, de strijd voor raciale rechtvaardigheid."