Lezers zijn het eens over abortus, maar: "Anders middelen genoeg om niet zwanger te worden"

door: MRO
Afbeelding bron: Pixabay

Na een uitspraak van het Hooggerechtshof hebben de meeste staten in de VS abortus verboden. De discussie omtrent abortus komt daardoor opnieuw op gang.

Onze lezers zijn het allemaal eens dat abortus moet kunnen, al vinden sommigen dat dit afhankelijk is van de situatie. Een greep uit de reacties.

"Het moet niet, maar een vrouw moet wel de mogelijkheid hebben om een keuze te maken. Anti of pro... wat mij vooral stoort is dat die oude mannen club van het Vaticaan direct mee op de kar springen."

"Dan moeten ze maar zorgen dat alle verkrachters enz....uit onze maatschappij verdwijnen. Onmogelijk dus ik sta voor abortus. Je zou maar eens zwanger geraken van een of andere ......en getraumatiseerd zijn voor de rest van je leven."

"Baas over eigen lichaam mijn gedacht."

"Voor vrouwen die verkracht werden Voor hen die een misvormd kind op de wereld zouden zetten zou dat moeten kunnen. Anders zijn er middelen genoeg om niet zwanger te worden."

"Geen probleem mee als het om medische redenen of verkrachting gaat dan moet het zeker kunnen."

"Geen regering mag daarover beslissen. Het is aan de vrouw zelf om dit te doen."

"Niemand is verplicht abortus te laten doen. Zorg dat anti-zwangerschapspil en de morning after pil gratis of heel goedkoop zijn en makkelijk te verkrijgen, dan zijn er ook veel minder abortussen nodig."

"Dat kan enkel en alleen beslist worden door de persoon die in verwachting is , niet door iemand anders. De drager van het kind is trouwens verantwoordelijk voor de latere daden van het kind."

Tags