Bart De Wever boos: "Zoals Juul Kabas zong, je bent zot als je gaat werken"

door: MRO
Bart De Wever
Afbeelding bron: Photonews

Bart De Wever maakt zich bijzonder boos over de koers die de Vivaldi-regering vaart. De voorzitter van N-VA ziet dat vooral passieven beloond worden en stelt luidop dat mensen gek zijn om voor een laag loon te gaan werken.

"Geen enkele expert gelooft dat de arbeidsdeal iets gaat bijdragen om met 80% te gaan werken. Dat moet je wel hebben en dan kan je sociaal zijn", alldus Bart De Wever in 'De zevende dag' op Eén.

De Wever neemt Paul Magnette (PS) op de korrel die een nieuw plan lanceerde om de koopkracht te versterken dat 6,5 miljard euro kost.

"In Wallonië werkt 63%, in Brussel 60% en vanuit Wallonië komt de PS zeggen: 'we vragen nog eens 6,5 miljard euro voor passieve mensen'. Dan wordt het echt wel een beetje belachelijk."

"Dat ze dat alleen al durven vragen. Wallonië zit met tekorten tot en met. Ze gaan naar een schuldgraad van boven de 200%, zij zijn volstrekt failliet."

"In het parlement zeggen ze daar openlijk: 'we zullen misschien aan de Vlamingen wat meer centen moeten vragen'. Wanneer houdt het op?"

"Het is zoals Juul Kabas zong: je bent zot als je gaat werken. Wel, die zotten wonen in Vlaanderen. Wij werken met 75%. Dat is zelfs nog niet genoeg."

"Als we boven de 80% willen gaan, moeten we arbeidsmarkthervormingen hebben. Wat krijgen we van de Vivaldi-regering? Allemaal maatregelen die de passieven bevoordelen."

"Je bent gek als je voor een laag loon gaat werken. Je kan voor hetzelfde geld beter thuis blijven, dan moet je de energieprijzen niet betalen en wordt je uitkering verhoogd." 

Altijd nieuws bij de hand? Installeer gratis onze app