Expert is wat opgevallen aan Bouchez: "En dat kan schade aanrichten in Vlaanderen"

door: STS
Georges-Louis Bouchez
Afbeelding bron: Photonews

Politicoloog Dave Sinardet stelt dat MR-voorzitter Georges-Louis Bouchez in Vlaanderen de N-VA en het Vlaams Belang de wind in de zeilen zet.

"Georges-Louis Bouchez heeft een zeer duidelijke strategie om voortdurend te hypercommuniceren, maar ten koste van de regering", stelde Sinardet in een gesprek met de Franstalige zender LN24.

"De federale leider die Bouchez is, valt eerder een federale regering onder leiding van een liberaal aan dan een Waalse regering onder leiding van een socialist."

"Ik denk dat dit wat schade kan aanrichten in Vlaanderen. Het discours van Bouchez lijkt soms op dat van de N-VA of het Vlaams Belang, in die zin dat hij Vivaldi aanvalt."

"Hij versterkt het discours van de N-VA over Vivaldi. Als een Vlaming naar Georges-Louis Bouchez kijkt, denkt hij dat hij gelijk heeft. Maar omdat die Vlaming niet op de MR kan stemmen, zal hij op de N-VA of het Vlaams Belang stemmen."

Bouchez reageerde gepikeerd op Twitter. "Het is pijnlijk om 'analyses' te horen die voortdurend de inhoud weglaten. Er is geen aanval op de regering. Er is de verdediging van onze waarden, principes en ideeën. Bijvoorbeeld: over kernenergie hebben we gelukkig niet de politieke meute en de analisten gevolgd..."

Volg het nieuws met de gratis app van Redactie24