"Bart De Wever is de enige die de verschillende strekkingen bij N-VA kan verenigen"

door: WVDS
Bart De Wever
Afbeelding bron: Photonews

Bart De Wever werd met bijna 97% van de stemmen voor de zesde keer verkozen tot voorzitter van N-VA. Politicoloog Nicolas Bouteca (UGent) ziet ook niet onmiddellijk welke andere kandidaat de partij zou kunnen leiden.

“Het is heel vreemd dat iemand zo lang aan de top van een politieke partij staat. Maar ik denk dat in het geval van N-VA er niet direct een andere kandidaat klaarstaat. Wie zou het anders doen dan Bart De Wever?”, stelt Nicolas Bouteca bij Redactie24.

“Bovendien wordt gezegd dat hij de enige is die boven de verschillende strekkingen binnen de partij staat en al die verschillende strekkingen kan blijven verenigen."

"Alle andere potentiële voorzitters, denk aan Theo Francken of Valerie Van Peel, die vaak worden genoemd, zouden meer gesteund kunnen worden door bepaalde strekkingen en dan zou je misschien ruzie of wrevel kunnen krijgen binnen de partij.”

Alles te danken aan Bart De Wever

Bart De Wever wordt gezien als founding father van de N-VA, ook al is dat eigenlijk Geert Bourgeois. Hij is al zo lang voorzitter van deze Vlaamse partij, hij is dé N-VA. Niemand durft natuurlijk ingaan tegen hem binnen de partij. Ze hebben alles te danken aan Bart De Wever.”

“Met andere woorden hij voorkomt ook, denk ik, dat er eventueel strekkingen kunnen ontstaan die het de partij moeilijk zouden kunnen maken. Er zou misschien meer wrevel kunnen ontstaan als je iemand anders aan de top zou zetten bij N-VA dan Bart De Wever.”