Iedereen wijst naar Bouchez: "Dat gebeurt ook wel met politici zoals Francken en De Wever"

door: WVDS
Georges-Louis Bouchez MR
Afbeelding bron: Photonews

Zondag sprongen de onderhandelingen voor de Vivaldi-coalitie af. De boosdoener van dienst was Georges-Louis Bouchez. Die deed ongeoorloofde uitspraken in een interview met Humo en kwam terug op eerder gemaakte afspraken.

De vingers wijzen in de richting van de voorzitter van MR. Volgens politicoloog Nicolas Bouteca (UGent) is er deels sprake van framing, maar maakt de houding van Georges-Louis Bouchez het er ook niet makkelijk op voor de anderen.

“Het is wel duidelijk dat Georges-Louis Bouchez geen gemakkelijke is rond de tafel en dat hij onorthodox handelt. Gemaakte afspraken opnieuw in vraag stellen doe je niet in een onderhandelingsproces. Als je je woord geeft, dan geef je je woord."

“Het past wel in een traditie waarbij Franstalige politici langs Vlaamse kant een beetje geframed worden. Dat gebeurt omgekeerd ook wel langs Waalse kant, met politici zoals Theo Francken en Bart De Wever. Hier speelt dus volgens mij wel wat framing, maar men wil ook de liberalen wat pijn doen."

Joëlle Milquet

"Joëlle Milquet werd vroeger neergezet als ‘madam non’ in Vlaanderen. Daar zitten ook electorale bedoelingen achter", vertelt Nicolas Bouteca aan Redactie24.

“Er zal dus wel een stuk framing achter zitten, maar ik denk dat het ook wel iemand is die op manieren werkt die vrij ongezien zijn in de Belgische politiek. Als je na meer dan 480 dagen nog op die manier werkt, is dat problematisch.”