Bart De Wever is ingrijpende maatregel beu: "Meteen afschaffen na omikrongolf"

door: STS
Bart De Wever
Afbeelding bron: Photonews

N-VA-voorzitter Bart De Wever vindt dat één van de ingrijpende maatregelen tegen het coronavirus zo snel mogelijk na de omikrongolf moet afgeschaft worden.

De Wever heeft het in een bericht op Facebook over het Covid Safe Ticket. "De N-VA heeft altijd gewezen op het gebrek aan wetenschappelijke onderbouwing van het CST als instrument om de viruscirculatie te milderen."

"Experten geven ons op dat punt ook gelijk en spreken zelfs van een 'vals gevoel van veiligheid' als gevolg van het CST."

"Het enige potentieel valide argument voor het CST is dat het mensen aanzet om zich te laten vaccineren. We beseffen dat een afschaffing daarom niet evident is te midden van een besmettingsgolf en een derde prikcampagne."

"We hopen dat na de omikrongolf de geesten wél rijp zullen zijn om het CST af te voeren. Zeker in regio's met een hoge vaccinatiegraad is het nut immers bijzonder gering. Een dergelijke ingrijpende maatregel kan niet worden aangehouden zonder de nodige evidentie."

Reizen

"Internationaal lijkt het CST allicht wel nog een tijd een realiteit te blijven. We gaan het dus wel moeten blijven aanbieden zodat Vlamingen probleemloos kunnen reizen."

Blijf op de hoogte met de gratis app van Redactie24