Bart De Wever moet het nog verwerken: "Ontgoocheling en bitterheid"

door: STS
Afbeelding bron: Photonews

Bart De Wever mag dan wel opnieuw verkozen zijn tot N-VA-voorzitter, het feit dat de partij geen deel uitmaakt van de nieuwe federale regering, zit nog diep.

"Uiteindelijk hebben we geen resultaat en dat komt wel hard binnen. Die ontgoocheling, die voel je aan de top en aan de basis van de partij. Dat is iets waar we ons moeten overzetten", reageerde De Wever tegenover VTM.

Er heerst ook duidelijk nog teleurstelling over CD&V en Open Vld, de coalitiepartners van N-VA in de Vlaamse regering. "Voor een stuk voel je ook wel een beetje bitterheid, omdat we de keuze hebben gemaakt om bondgenootschappen aan te gaan binnen de Vlaamse regering, in de hoop dat dit ons op het federale vlak kon helpen. En die bondgenootschappen hebben uiteindelijk niet gerendeerd", zei De Wever nog.

De Wever mag door zijn unanieme herverkiezing - hij was de enige kandidaat en kreeg 96,8% van de stemmen - verder werken als voorzitter van zijn partij, tot 2023. Het wordt zijn zesde termijn als voorzitter van de Vlaams-nationalisten.