Conner Rousseau heeft een plan: "Zo gaan we de Vlaams Belang-kiezers terugwinnen"

door: STS
Afbeelding bron: Photonews

Sp.a-voorzitter Conner Rousseau is er rotsvast van overtuigd dat hij in staat zal zijn om kiezers die nu op het Vlaams Belang stemmen, terug te winnen.

"We gáán die terugwinnen, want stemmen voor het Vlaams Belang is je stem in een vergeetput gooien", stelt Rousseau in een interview met Knack.

"Ik spreek vaak met kiezers van die partij. Ze zijn verontwaardigd en gefrustreerd. Soms terecht, maar de oplossingen die het Vlaams Belang hen voorspiegelt, zijn vaak heel simplistisch."

Pensioenen

Rousseau is er zeker van dat de Vivaldi-regering enkele beloftes van het VB kan inlossen. "Hebben die kiezers voor het VB gestemd vanwege de belofte van hogere pensioenen? Wij zullen hun pensioenen omhoog laten gaan. Stemden ze tegen straffeloosheid? Onze regering zal het respect voor de politie versterken."

Populair

De nu 28-jarige Rousseau volgde in 2019 John Crombez op als voorzitter van de Vlaamse socialisten. Uit de jongste resultaten van De Grote Peiling blijkt dat hij sindsdien is uitgegroeid tot de derde populairste politicus van Vlaanderen. Hij moet enkel premier Alexander De Croo en partijgenoot Frank Vandenbroucke laten voorgaan.