Dedecker verwijt regering-De Croo: "Dit kost de brave werkende burger 1,5 miljard extra"

door: MRO
Jean-Marie Dedecker
Afbeelding bron: Photonews

Jean-Marie Dedecker heeft zich in de Kamer bijzonder boos gemaakt op de Vivaldi-regering. Hij benadrukt dat de regering de belastingsschalen niet onmiddellijk wil indexeren en dat kost heel veel geld aan de burgers.

Bedrijven betalen momenteel voor het behoud van de koopkracht door de automatische loonindexeringen. De regering zou de belastingsschalen ook onmiddellijk kunnen indexeren waardoor je netto meer overhoudt, maar dat doet ze niet.

"Ik begrijp het ook niet meer dat u hier de ene week komt aankondigen dat u de lasten op arbeid zult verlagen en de andere week iets anders doet. Wat hebt u namelijk gedaan de laatste week met de lasten op arbeid? U hebt ze verhoogd", aldus Jean-Marie Dedecker in de Kamer.

"U hebt hier pertinent geweigerd de belastingsschalen te indexeren. Dat kost de brave werkende burger 1,5 miljard euro extra. We horen hier de voorbije weken niets anders. We horen over pensioenen en over uitstel in verband met de verlenging van de levensduur van de kerncentrales, de koopkracht en de fiscale hervorming."

"Partijvoorzitters zitten elkaar in de haren. Uw partijvoorzitter, de heer Lachaert, heeft een catalogus waarin men geld kan zoeken. De heer Bouchez vindt het zelfs beledigend wat u doet: "Ce que vous faites est insultant!". Ik heb dan ook maar een vraag, heren ministers. Wanneer zult u stoppen met kakelen en eindelijk eieren leggen?"