Dries Van Langenhove krijgt reacties na opmerking over Zelenski: Ook Vlaamse acteur reageert

door: STS
Dries Van Langenhove
Afbeelding bron: Photonews

Kamerlid Dries Van Langenhove krijgt heel wat reacties op een bericht dat hij op sociale media plaatste. Dat ging over de Oekraïense president Volodimir Zelenski.

"In zijn toespraak voor het Belgische parlement zei president Zelenski dat de slag om Marioepol 'veel erger is dan de slag om Ieper'. Tot dusver heeft de slag om Marioepol aan 5.000 mensen het leven gekost. In de slag om Ieper vielen meer dan een miljoen slachtoffers", schreef Van Langenhove op Twitter.

"Juist, en wat is uw punt? Poetin heeft nog wat marge? Zelenski is een idioot?", reageerde Theo Francken (N-VA).

Acteur Christophe Stienlet schreef: "De man spreekt over het moment nu. Emotioneel. Zonder de boekskes erbij om te checken. Hij was er niet bij in Ieper. Wel in Marioepol. Was u erbij in Ieper? In uw hoofd was u er zelfs bij in 1302 denk ik…. Leer nu toch eens relativeren en kadreren."

Appels en peren

"De vergelijking van Marioepol met Ieper ging over de burgerdoden en de mate van vernietiging van de stad", reageerde een account genaamd Belgian Military Interests.

"In Ieper burgerdoden: kleine 1.000. (32.000 inwoners). Marioepol burgerdoden: minstens 5.000. (445.000 inwoners). U vergelijkt appels met peren."

Er zijn ook reacties met kritiek op Zelenski. "Bij elk land praat hij over een historisch heftige gebeurtenis uit dat specifieke land om zo sympathie te wekken", klinkt het onder meer.