"Een drama voor Vlaanderen": Bart De Wever reageert fors nu N-VA uit de boot valt

door: MRO
Afbeelding bron: Photonews

Een nieuwe federale regering komt stilaan in zicht. CD&V lijkt klaar om een bocht te nemen en eist niet langer een meerderheid langs Vlaamse zijde. N-VA-voorzitter Bart De Wever reageert fors.

Koninklijk opdrachthouder Egbert Lachaert (Open Vld) lijkt in zijn opzet om een Vivaldi-regering te vormen te zullen slagen. Liberalen, groenen, socialisten zijn bereid en nu laat ook CD&V de eis los om een Vlaamse meerderheid in een nieuwe federale regering te hebben.

Bart De Wever, die zijn poging om samen met Paul Magnette een regering te vormen, zag stranden op een njet van Egbert Lachaert, reageert verontwaardigd. 

"Als wij aan de kant geschoven worden, dan is dat in de eerste plaats een drama voor Vlaanderen. Dat betekent dan dat de volgende federale regering geen meerderheid zal hebben in Vlaanderen", aldus De Wever bij de openbare omroep.

"Die nieuwe federale regering zal gedomineerd worden door Franstalige partijen en zal ook absoluut geen weerspiegeling zijn van wat de verkiezingsuitslag in Vlaanderen was. De kiesuitslag wordt volledig op zijn kop gezet."