Egbert Lachaert vreest: "Met minder zal Poetin geen vrede nemen"

door: STS
Egbert Lachaert
Afbeelding bron: Photonews

Open Vld-voorzitter Egbert Lachaert denkt dat de Russische president Vlamidir Poetin zal blijven doorgaan met oorlogvoeren tot de Oekraïense president verdreven is.

"Er zijn op dit moment eigenlijk geen serieuze onderhandelingen. Dit is een soort schertsvertoning, omdat het militair conflict nog te pril is", zei Lachaert in 'De Afspraak'.

"De Russen hebben de operatie op logistiek vlak onderschat. Die staan niet zo ver als ze willen. Maar als ze zich een beetje georganiseerd krijgen, vermoeden ze wel dat ze verder kunnen gaan, naar steden zoals Odesa of Kiev."

"Het uiteindelijke doel van Poetin - en met veel minder zal hij geen vrede nemen - is het in ballingschap brengen van de Oekraïense regering; het verdrijven van president Zelenski en zijn regering. Hij noemt hem een nazi, wat hij natuurlijk niet is."

Bombardementen

"Intussen gaat het menselijke leed door. En dat is het moeilijke voor ons, in het Westen. We gaan dag na dag geconfronteerd worden met bombardementen die intensiever gaan worden omdat de grondoorlog niet avanceert. Dat word ons een moeilijke, omdat we op een bepaald moment toch humanitaire hulp gaan moeten bieden."

Download nu de gratis app van Redactie24