Egbert Lachaert is zeker van zijn stuk: “De Vlaming wil meer van dat”

door: BVDO
Egbert Lachaert
Afbeelding bron: Photonews

België moet volgens Egbert Lachaert (Open VLD) op een bepaalde manier blijven bestaan, omdat ook de Vlamingen dat maar al te graag willen.

België wordt binnenkort 200 jaar, al willen velen liever dat ons land ophoudt te bestaan. “Tot spijt van sommigen zal het ongetwijfeld nog veel verjaardagen vieren”, schrijft Lachaert op de website van zijn partij.

“Ja, België is altijd een specialleke geweest. Maar ondanks onze problemen leven we wel in een vrij, democratisch en welvarend land dat haar geschillen oplost met vreedzame akkoorden zonder elkaar de kop in te slaan.”

Lachaert is niet blind en ziet dat ons land stroef loopt. Splitsen is volgens hem geen oplossing. “Het is de natte droom van de separatisten van N-VA en Vlaams Belang. Maar inmiddels is al vaak gebleken dat wat we zelf doen, zeker niet altijd beter doen. En in tegenstelling tot wat de decibels op sociale media willen doen geloven, volgt de Vlaming de separatisten ook hoegenaamd niet.”

Volgens Lachaert wijzen meerdere peilingen uit dat Vlamingen België wel degelijk willen behouden. “Uit De Stemming (van De Standaard, VRT en de UAntwerpen) blijkt duidelijk dat de Vlaming niet minder maar 'meer België' wil. Bij een peiling van Knack hetzelfde verhaal: maar liefst een kwart van de Vlamingen is voor een unitaire staat, velen willen een federale versterking en 'slechts' 31 procent is voor meer regionalisering of onafhankelijkheid van Vlaanderen.”

Lees al het nieuws via de gratis app van Redactie24