Er valt wat op aan Vincent Van Quickenborne: "Niet meer dezelfde, het heeft hem getekend"

door: STS
Egbert Lachaert - Vincent Van Quickenborne - Marino Keulen - Open Vld
Afbeelding bron: Photonews

Minister van Justitie Vincent Van Quickenborne (Open Vld) krijgt nog steeds politiebescherming. De bedreigingen van de drugsmaffia hebben zijn leven en dat van zijn gezin op zijn kop gezet.

"Het is heftig. Onze familiale situatie is lastig. Héél lastig", vertelt de minister in een interview met de Krant van West-Vlaanderen.

Van Quickenborne en zijn gezin moesten al twee keer onderduiken nadat er een concrete dreiging was. Een eerste keer was dat in september. Half december volgde een tweede periode in een safehouse, dit keer voor een maand.

Ook nu nog wordt het dagelijkse leven van het gezin-Van Quickenborne bepaald door wat hem wordt voorgeschreven. Zo moet hij elke uitstap buitenshuis 24 uur op voorhand aanvragen, zelfs een winkelbezoek.

"Het gewone leven zit er niet meer in. Onze buurman kwam vragen of de kinderen een wandeling wilden maken met zijn nieuwe hond. Dat bleek niet mogelijk, want dat moet op voorhand aangevraagd worden", vertelt hij in de krant.

"Het valt mij op dat hij minder guitig oogt dan voorheen", schrijft de journalist. "De voorbije maanden hebben hem getekend, wellicht meer dan hij zal toegeven."