Ex-politicus laat zich uit over oud-premier: “De slechtste mens die ik ooit ontmoet heb”

door: BVDO
Afbeelding bron: Photonews

Hugo Coveliers is niet te spreken over het feit dat hij indertijd oud-premier Guy Verhofstad vertrouwd heeft. Hij heeft geen spijt dat hij de politiek al jaren geleden vaarwel zei.

Coveliers is er nog altijd het hart van in. “Eén van mijn grote frustraties is dat ik ooit Verhofstadt vertrouwd heb. Op een avond in een Brusselse enoteca beloofde hij me met de hand op het hart minister van Justitie te maken”, zegt Coveliers aan HLN.

Volgens Coveliers deed Verhofstadt die belofte ook aan heel wat anderen. “Verhofstadt blijft de slechtste mens die ik ooit in mijn leven ontmoet heb", vervolgt Coveliers.

Politiek kan Coveliers al lange tijd niets meer schelen. Via zijn vrouw vernam hij hoe er in afgelopen week in het Vlaams Parlement een manifest tegen homo- en transfobie werd voorgesteld.

"Prima. Uitsluiting is verwerpelijk. Maar welke partijen waren niet uitgenodigd? Vlaams Belang en PVDA, de extremen. Zo belachelijk én contraproductief. Op zulke momenten ben ik blij dat ik al elf jaar niks meer met die wereld te maken heb", besluit Coveliers.