Frank Vandenbroucke heeft plan: "Andere manier om vaccin te verplichten"

door: STS
Frank Vandenbroucke
Afbeelding bron: Photonews

Minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke zou graag via een striktere toepassing van het Covid Safe Ticket (enkel voor gevaccineerden) vaccinweigeraars alsnog naar het vaccinatiecentrum krijgen.

Een verplichte vaccinatie tegen het coronavirus is momenteel niet aan de orde, behalve voor het zorgpersoneel.

Maar de vaccinatieplicht kan ook via een omweg bekomen worden, bijvoorbeeld door het Covid Safe Ticket enkel nog voor te behouden voor wie gevaccineerd is.

Een negatieve test zou dan niet meer volstaan. Niet-gevaccineerden zouden op die manier geen toegang meer krijgen tot grote delen van de samenleving.

"Werken met een vaccinatiecertificaat in plaats van met een vaccinatie- en testcertificaat, wat in een aantal landen aan het gebeuren is, is een beetje een andere manier om het vaccin te verplichten", zei minister Vandenbroucke in 'Op Slot'.

"Een vaccinatiecertificaat betekent eigenlijk dat je zegt dat mensen die ernstige risico's nemen voor zichzelf - en dus ook voor de mensen rond hen en voor de gezondheidszorg - een aantal mogelijkheden niet hebben die andere mensen wel hebben. Daar heb ik het principieel helemaal niet moeilijk mee, eerlijk gezegd."

Download nu de gratis app van Redactie24