"Frank Vandenbroucke heerst als Romeinse keizer, met minachting voor bedrijven, werknemers en hun families"

door: STS
Frank Vandenbroucke
Afbeelding bron: Photonews

Eric Domb, de CEO en stichter van Pairi Daiza, is niet te spreken over minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Sp.a).

Die had gezegd dat de niet-essentiële winkels vooral moesten sluiten om een schokeffect te veroorzaken bij de bevolking. Tevens zei hij dat dierentuinen gesloten moeten blijven omdat de musea en de zwembaden al mogen heropenen.

"Tot tweemaal toe heeft Frank Vandenbroucke de voorbije dagen het ontnemen van een aantal vrijheden niet gerechtvaardigd om redenen van volksgezondheid, maar om politieke en psychologische redenen die op geen enkele wetenschappelijke basis berusten. Psychologie boven ratio, toverspreuk boven wetenschap: de betrokken handelaars zullen het graag horen, hun klanten ook."

Keizer en gladiator

"Deze manier van besluitvormen maakt ons sprakeloos. Het doet ons denken aan het antieke beeld van de gladiator die wacht op de duim van de keizer. Naar beneden? Dan sterft hij. Naar boven? Dan leeft hij. Zo besluit de keizer."

"Tot op de dag van vandaag heeft geen enkele wetenschapper een wandeling in een dierentuin een gevaar genoemd. Geen enkele politieke leider, en al zeker niet Frank Vandenbroucke, heeft op een rationele wijze de sluiting van de dierentuinen kunnen uitleggen. Nochtans zijn het plekken waar de verspreiding van een virus perfect gecontroleerd kan worden."

Ondraaglijk

"Het ontbreken van een rationele verantwoording maakt deze beslissing ondraaglijk. Ze toont enkel minachting voor de bedrijven, werknemers en hun families die zo hard gewerkt hebben om hun vrijheden te heroveren op een veilige manier voor iedereen."