Frank Vandenbroucke: "We genieten vandaag van een relatieve vrijheid"

door: MRO
Frank Vandenbroucke
Afbeelding bron: Photonews

Minister Frank Vandenbroucke (sp.a) kondigde het zondag al aan bij VTM Nieuws, we moeten niet hopen dat we een groot deel van onze vrijheden op korte tijd terug zullen krijgen. 

Maandag legden ook viroloog Steven Van Gucht en premier Alexander De Croo (Open Vld) uit dat het te gevaarlijk zou zijn om nu veel te versoepelen. 

Minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke legt uit dat de varianten hiervan de oorzaak zijn. Hij benadrukt in een post op Facebook ook dat wij in België meer vrijheid hebben dan in vele andere landen.

"Hoe graag ik het ook anders zou willen, de realiteit vandaag is dat de varianten in opmars en vooral besmettelijker zijn."

"Vandaag genieten we - in tegenstelling tot vele andere landen - van een relatieve vrijheid. Onze kinderen kunnen naar school, onze winkels zijn open, onze economie kan blijven draaien. Hier is geen harde lockdown."

"Die dijk - onze dijk - moet nu stand houden, terwijl de vaccinatie haar werk moet doen. Stap voor stap gaan we onze vrijheid terugwinnen, daar ben ik wél zeker van."