"Fysiek incident" tussen Vandenbroucke en Van Quickenborne: "Duwde hem tegen de muur"

door: STS
Frank Vandenbroucke - Vincent Van Quickenborne
Afbeelding bron: Photonews

Er heeft zich een ernstig incident voorgedaan tussen minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke en minister van Justitie Vincent Van Quickenborne

De spanning binnen de federale regering is momenteel te snijden. Minister van Buitenlandse Zaken Hadja Lahbib (MR) ligt onder vuur voor het verstrekken van visa aan Iraniërs en het feit dat ze over het onderwerp gelogen zou hebben in het parlement.

Enkel Open Vld en MR staan achter Lahbib. Andere partijen vragen verontschuldigingen, of zelfs haar ontslag. Woensdagavond liep het over dit onderwerp mis tussen Frank Vandenbroucke (Vooruit) en Vincent Van Quickenborne (Open Vld).

"Vandenbroucke wilde zijn steun voor Lahbib koppelen aan de goedkeuring van een dossier rond ereloonsupplementen voor artsen. Van Quickenborne wilde de vergaderzaal verlaten nog voor er over die ereloonsupplementen gepraat werd", schrijft Het Nieuwsblad.

Vandenbroucke zou daarop woedend geworden zijn "en volgens ooggetuigen Van Quickenborne fysiek verhinderd hebben om de zaal te verlaten".

"De versies van het incident lopen uiteen van 'hij legde zijn arm op Van Quickenborne' tot 'Vandenbroucke hield Van Quickenborne in een houdgreep en duwde hem tegen de muur'", aldus de krant.