Groen doet heel dringende oproep aan onderhandelaars na incident met Bouchez

door: PMN
Afbeelding bron: Photonews

Er hangen opnieuw donderwolken boven de regeringsformatie. SP.A wil niet meer verder onderhandelen zolang MR-voorzitter Georges-Louis Bouchez aan tafel zit.

Bouchez zei dat hij er zeker van was dat Sophie Wilmès de nieuwe premier zal worden. Dat is bij SP.A-voorzitter Conner Rousseau in het verkeerde keelgat geschoten.

Bij Groen zien ze met lede ogen toe. Zij roepen alle betrokken partijen op om zo snel mogelijk weer de onderhandelingen op te starten. “Het land heeft nood aan stabiliteit en rust”, zegt Groen-voorzitster Meyrem Almaci

“Dit is het moment om de gezondheidscrisis te managen, om een ambitieus klimaatbeleid te voeren en om de economische crisis aan te pakken. Daarvoor is een regering nodig. Dat kan alleen als iedereen sereen voortwerkt.”

"Pas dan kunnen mensen weer respect voor politici krijgen"

De groenen wijzen er op dat niemand een mislukking zou begrijpen of accepteren, gezien de ernst van de situatie. “Pas als politici respect hebben voor elkaar, zullen mensen ook weer respect hebben voor de politiek.”
 
"Verspil deze unieke kans niet om ons land een toekomstperspectief te geven. De urgentie is groot," besluit Meyrem Almaci.