Gwendolyn Rutten diep verontwaardigd: "Dit kan niet, dit gáát niet"

door: STS
Afbeelding bron: Photonews

Gewezen Open Vld-voorzitster Gwendolyn Rutten is niet te spreken over hetgeen zich in Amerika heeft afgespeeld, waar het Capitool bestormd werd door aanhangers van Donald Trump.

De aanhangers van Trump drongen het gebouw binnen en richtten vernielingen aan. Er vielen schoten, waarbij vier demonstranten om het leven kwamen. Ook een politieagent zou intussen bezweken zijn aan zijn verwondingen.

Voor Gwendolyn Rutten is het duidelijk dat Trump met zijn ophitsende taalgebruik verantwoordelijk is voor de ongeziene gebeurtenissen.

"Het Capitool is bestormd op het moment dat er een procedure liep om de rechtmatige winnaar van de verkiezingen te installeren. Dat is geen kleintje. Als je hier niet verontwaardigd over bent en hiervan niet kan zeggen dat dit niét kan en dat de zittende president hier een verpletterende verantwoordelijkheid in draagt, dan ga je mee op een hellend vlak, waarbij we dit normaal vinden en het volgende wat er gebeurt nog normaler vinden. En dat kan gewoon niet. Wat er gebeurd is, dat gáát niet", zei Rutten in de 'De Afspraak'.