Hedebouw, nieuwe voorzitter van PVDA, haalt fors uit naar Vlaams Belang en N-VA

door: MRO
Raoul Hedebouw
Afbeelding bron: Photonews

Raoul Hedebouw is nu ook officieel de nieuwe voorzitter van PVDA. Hij werd verkozen met 94,1% van de stemmen en volgt Peter Mertens op.

"De werkende klasse en de jongeren hebben meer dan ooit hun eigen partij nodig. Een partij die een dam opwerpt tegen rechts en tegen de splitsingsdrang van de nationalisten", stelt Raoul Hedebouw.

"Een partij met een echt alternatief maatschappijproject. Die partij is de PVDA. Wij gaan verder werken aan de ontwikkeling van de partij met de oriëntaties van dit congres."

De nieuwe voorzitter van de extreemlinkse partij haalt fors uit naar andere partijen. "De separatisten maken zich op om in 2024 ons land te splitsen. Er is een scenario waarbij de N-VA en de PS een akkoord zouden kunnen sluiten dat leidt tot nog meer confederalisme."

"Tegelijkertijd zijn ook de fascisten van het Vlaams Belang op oorlogspad. Het project van dat separatistisch blok is antisociaal en heeft tot doel de sociale zekerheid te splitsen en te ontmantelen. De werkende klasse heeft daar niets bij te winnen. Wij laten dit niet gebeuren."