Heeft Open VLD veel te zeggen in de regering? Minister van Quickenborne geeft het antwoord

door: BVDO
Vincent Van Quickenborne
Afbeelding bron: Photonews

Voor de buitenwereld is Open VLD een partij die zich weinig profileert, maar volgens minister Van Quickenborne is dat niet nodig.

Voor Vincent Van Quickenborne (Open VLD) hoeft zijn partij geen grote stellingen te doen in de pers of op sociale media. Dat zorgt alleen maar voor interne problemen in de regering.

Hij verwijst daarmee naar zijn Waalse collega Georges-Louis Bouchez van MR die geregeld van zich laat horen.  “Er is nog nooit een regering beter geworden van interne twisten. Er zijn bovendien al genoeg partijen die ballonnetjes oplaten. Ik hoef mij niet te profileren. Ik zeg mijn gedacht aan de regeringstafel”, klinkt het bij Van Quickenborne in De Zondag.

Door die afwezigheid wordt het beeld gemaakt dat Open VLD weinig te zeggen heeft, maar ook dat ontkent Van Quickenborne. 

“Wij leveren toch de premier? Een uitstekende premier trouwens. En we zijn verantwoordelijk voor begroting en justitie. Dat zijn drie posten die álle partijen ons benijden. Wees maar zeker: de collega’s luisteren als Van Quickenborne spreekt”, zegt de minister.